JAMÉ Inspireert met de kleurtrends voor 2018

Of je nu woont in een modern appartement, een fijn familiehuis met tuin, een elegant herenhuis of een oud pakhuis, er is altijd een woonsfeer te vinden die past bij jouw persoonlijke smaak. Van stoer industrieel tot tijdloos klassiek en van Scandinavische eenvoud tot eigentijds modern. 

De basis voor elk goed interieur is de bank. Om lekker op te relaxen met een kopje thee, de nieuwste Pixar klassieker te kijken met de kids, knuffelen met je lief of een voetbalwedstrijd te kijken met je vrienden. Ondanks dat we ons interieur regelmatig veranderen, met een nieuwe kleur op de muur of accessoires die passen bij het gevoel van het seizoen, blijft de bank het centrale middelpunt. Een optimaal zitcomfort is daarom belangrijk, maar ook een eigentijds design dat past bij de nieuwste kleurtrends en moeiteloos meegaat met alle veranderingen in de woonsfeer in huis.

De natuur is een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor het interieur. Haar kleuren, materialen, structuren en patronen intrigeren en zijn een voedingsbodem voor het creëeren van prachtige interieurproducten en woonsferen. Denk aan een ruig vulkaanlandschap, grillige rotspartijen, de woestijn, de lucht en de oceanen, maar ook aan het reliëf van boomschors en de wereld van flora en fauna. Zij inspireren voor meubel, behang- en tapijt collecties.

De natuur komt letterlijk en figuurlijk naar binnen met de belangrijkste trendkleuren voor dit seizoen: Groen Genot, Rauw Blauw, Boeiend Bruin en Puur Pastel. Laat je inspireren door de nieuwste kleurtrends bij Jame.

Kleurtrends
Kleurtrends

RAUW BLAUW

Blauw is een kleur die we elke dag tegenkomen. Denk maar aan de kleur van de lucht of die van water. De rustgevende en kalmerende werking van deze universele kleur maakt hem favoriet. In alle collecties meubelen, stoffen, behang, tapijt en verf is er dit seizoen een hoofdrol voor de kleur denim blauw.

Flexa lanceert Denim Drift als de must-have kleur van 2017. Om alle aspecten van de Kleur van het Jaar tot uiting te laten komen, is een familiepalet ontwikkeld van blauw in diverse tinten. Het toon-op-toon toepassen van een kleur is een belangrijk signalement. Combineer blauw met stoere materialen als beton, staal en leer voor een industriële woonsfeer. Verweerd hout en grove bouclé structuren brengen het interieur tot leven. Door het donkere palet krijgt het interieur een stijlvolle uitstraling.

Kleurtrends
Kleurtrends

BOEIEND BRUIN

We staan aan de vooravond van een mentaliteitsverandering waarbij we ons bewust worden van de kwetsbaarheid van onze aarde en de invloed die we er zelf op kunnen uitoefenen om er beter voor de zorgen. We scheiden afval, kiezen bewust voor gerecyclede of duurzame materialen en eten biologisch. We herontdekken het landschap van rotsen, gesteente, klei en de woestijn als grote inspiratiebron. Het kleurenpalet van moeder aarde met al haar kiezel, klei, zand, modder en steen tinten vormt de basis voor kleurtrend Boeiend Bruin.

Trendwatcher Lidewij Edelkoort bevestigd: bruin is het nieuwe zwart. Met pure materialen zoals hout, beton, steen, linnen, rotan, bamboe, wol en touw creëer je een interieur als een landschap. In deze natuurlijke woonstijl geven verschillende texturen (gevlochten, geweven, geknoopt of gebreid) karakter. Er is aandacht voor ambacht en handgemaakt.

Kleurtrends
Kleurtrends

GROEN GENOT

Groen is een van de belangrijkste trendkleuren van dit moment. Rustgevend maar tegelijkertijd revitaliserend. Denk maar aan de energie die je krijgt van een flinke boswandeling. In de stedelijke gebieden is er veel aandacht voor vergroening in de architectuur met verticale tuinen en gras op daken. Maar ook In huis gaan we voor groen. Botanische tuinen, exotische flora en fauna en dichtbegroeide regenwouden inspireren voor het interieur. Van het mysterieuze palet uit het diepste hart van de jungle tot het frisse van jong ontluikend blad.

Kleurtrends
Kleurtrends

PUUR PASTEL

Het zijn kleuren om verliefd op te worden. Zacht, vrouwelijk en warm. De modische ‘nude’ tinten met hun poederachtige uitstraling doen denken aan sexy lingerie. Van roze tot lila en van champagne tot perzik. In een helder witte of muisgrijze basis smelten de pastelkeuren uit de trendkleur Puur Pastel samen. In een subtiel, bijna waterig verloop of als grafisch, pixel-achtig patroon. De rustige Scandinavische woonstijl is favoriet voor dit palet. Het interieur is comfortabel met gestoffeerde meubelen, en heeft een functioneel karakter. De sfeer is gezellig. Bouclé stoffen, een stevig vleugje denim blauw en een koperen lampje zorgen voor een stoer accent zodat het niet te zoet wordt.

Neem contact op voor meer inspiratie over kleurtrends.